Cinta

"CINTA yang dibina bukan cinta kosong tapi cinta yang punya pengertian
cinta yang luhur dan hanya dapat dirasakan dengan JIWA yang bersih
yang SENTIASA MENCARI..... ALLAH"

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Istiqomah

Daisypath Anniversary tickers

AH

Daisypath Anniversary tickers

Daughter

Lilypie Pregnancy tickers

BF

Lilypie Breastfeeding tickers

Wednesday, 3 June 2015

Short Trip to Perak

Assalamualaikum wbt

Ahlan wa sahlan..huhuhu ^_^

Even thought my father orang Perak, but not so many places yang Anna pernah discover lah actly.
Mengimbau pulak zaman-zaman study diploma dekat Seri Iskandar, tempat selalu lepak dulu Bandaraya Ipoh, Lumut, Teluk Intan, Marina Island, Teluk Batik and Pulau Pangkor (tak sempat pergi)

and the most word yang paling rindu pasal Perak ni kalau jadi emcee untuk event UiTM SI,
"Salam 1Malaysia, Salam Perak Amanjaya." gituuuwww huhuhu

Okay, short trip ni company yang bawa 2h 1m, and of course my DDECian ada. There are so much fun!!! Im really enjoy those moment..... nek bas ramai2 with all the family.. jadi baby sister.. best sgt!!! ....and moment with you :)

So, antara tempat2 yang menarik kat Perak kitorang pergi,

Muzium Perak, boleh dikatakan as design trip sebab kita pergi Muzium but sadly hujan masa tu, so x dapat amik gambar dekat jet pejuang, monumen & keretapi lama dekat luar muzium.

Safari Night Zoo Taiping, since pergi masa cuti sekolah memang ramai sangat orang and Q panjang so some of my colleague take a walk lah (including me)...lagi enjoy dari nek tren tu, laju sangat and u will not enjoy the moment tgk haiwan waktu malam2..

and most tempat akak2 akan pergi,
Pasar Changkat Jering! Anna suggest kan tempat ni untuk beli souvenir , sebab of course you will buy ikan kering (orang johor panggil ikan kering) ikan masin, ikan pekasam, belacan, udang kering, macam2 lagi untuk ur parent.  Tapi, masa pergi tu hari Ahad, so tak banyak kedai buka tapi yet it still ada 2 3 kedai buka. Luckily! Kena lah beli ole2 untuk mama ayah taw. Kalau tak kopi, ikan kering. Anak mama ni..hahaha.. Sometimes, parent ni paling senang nak belikan ialah makanan! hehe

Okay, that's all the story pasal short trip to Perak.. yang best nyer some of them beria-ria masak ikan pekasam right after balik dari trip! okay serious sedap! hehehe..





*Just enjoy the moment with less stress and hope. wink ;) xoxo
~Anna

No comments:

Post a Comment