Cinta

"CINTA yang dibina bukan cinta kosong tapi cinta yang punya pengertian
cinta yang luhur dan hanya dapat dirasakan dengan JIWA yang bersih
yang SENTIASA MENCARI..... ALLAH"

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Istiqomah

Daisypath Anniversary tickers

AH

Daisypath Anniversary tickers

Daughter

Lilypie Pregnancy tickers

BF

Lilypie Breastfeeding tickers

Sunday, 26 April 2015

Adam

Assalamualaikum wbt

Maafkanku Ya Rabbi,

Sesungguhnya terkadang daku tewas di medan dunya yang sementara..
Dunya yang penuh noda..
Terkadang..
Terlampau mengejar cinta, daku melakukan dosa pada Mu..

Ya Rabb,
Dimanakah Cinta-Cinta yang pernah ku lafaz pada Mu...

Maafkan ku Allah... Maafkan ku...

Maafkanlah ku,
Kalau lidah ini setajam pedang yang bisa mengoncang dunia..

Hidup bersahabat memang berbeza dengan hidup berteman..

Sesungguhnya pertemuan dan perpisahan adalah milik Allah..
Sesungguhnya dia juga yang berhak mengaturkan segalanya..
Sudikanlah menghayati bait-bait kata yang ku ukirkan untuk mu..

Wahai Adam,

Cinta bisa menguggat pelbagai perkara, ketahuilah jangan percaya pada mata, ia hanya pandangan syaitan durjana,

Kiranya harus kamu tahu, diri ini masih kurang seadanya, idea dan pendapat hanya pandangan manusia semata, belum tentu betul pada pandangan yang Maha Esa.

Adam,

Andainya kamu mencintai kerana Allah yang Maha Pencipta..

Sesungguhnya diriku hanya untuk Dia.  Kira kehadiran mu menambahkan ketaqwaanku padaNya.. Cari ku dalam takdir Dia.

Allah azza wa jallah.

~ Anna : Seorang kaum hawa yang diciptakan dari Dia untuk kaum adam.

Tuesday, 21 April 2015

Does heart stop beating or we just stop counting???

Assalamualaikum wbt

Dear heart,

Woman. So unpredictable, so does her heart. She can be independent or dependent.

Woman reflect her man.

Don't take them for granted.

The pain will change her.

Affection. Attention. Where is goes?

Nikah is not something that you can easily apply it. It has certain rules.

Learn to understand it.  Love is just not enough when you put Allah aside.

We better start counting the day to meet Him and counting all the bless rather than to be stay in your safe zone. It dangerous.

Leave me in His faith.

~Anna

Friday, 10 April 2015

Pesuruhjaya Sumpah Taman Sri Pemaisuri, Bandar Tun Razak

Assalamualaikum wbt

Lama sgt dah tak update blog kan? lately busy sgt2 mengejar cita2..hehe
Setelah berhempas pulas study selama 5 tahun, akhirnya di sini saya bersyukur dapat kerja tetap sebelum konvokesyen. I will tell you more on that.......

Skrg ni nak cerita pasal nak buat akuan sumpah untuk borang tawaran kerja ni. Dah nak hampir sebulan kerja baru ada masa nak settle kan apa yang penting.

Nak di jadi cerita, semalam pergi JPJ Taman Sri Permaisuri nak settle kan geran motor baru ku. Alang2 menyeluk pekasam cari pesuruhjaya sumpah kat sini.

And...!

Tersgt murah dipasaran. Anna bawa dua copy borang yang nak kena cop, so the first one dia cas RM4.00, utk yang lagi satu dia cas RM2.00 je.. So total, RM6.00.

Gambar kat bawah ni dia bagi semalam sebab bisness card dia dah habis. So korg boleh g dekat alamat tu or call mesej ke.

Goodluck!

Jazakumullah bil khair.

~ Anna