Cinta

"CINTA yang dibina bukan cinta kosong tapi cinta yang punya pengertian
cinta yang luhur dan hanya dapat dirasakan dengan JIWA yang bersih
yang SENTIASA MENCARI..... ALLAH"

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Istiqomah

Daisypath Anniversary tickers

AH

Daisypath Anniversary tickers

Daughter

Lilypie Pregnancy tickers

BF

Lilypie Breastfeeding tickers

Tuesday, 26 May 2015

Wajah itu....

Assalamualaikum wbt

Wajah itu,
Seorang lelaki..

Wajah seorang wira perkasa, 
Ayah
Makin tidak bisa ku lihat hari demi hari...
Kala kita sibuk ke sana sibuk ke mari..

Wajah itu,
Ku lihat pudar..
Kian samar hari demi hari..
Ku cari saat bersama
Pejam mata, Oh! Sungguh rindu saat bahagia!

Wajah itu juga,
Tiap hari dambaan isteri tercinta, Mama.

Wajah wanita agung yang,
Tak pernah lelah membagi cinta..
Tak pernah lelah memberi bahagia..
Tak pernah putus asa berjuang
Dan
Tak pernah lelah sekali berbakti

Ketika di duga
Dia tidak pernah membenci siapa pun
Menyalahkan juga tidak
Malah menegur
Dan makin menyayangi
Menerima segala nafas dari Allah

Ku ingin jadi seperti ibu

xxx
Wajah berdua itu,
Kini kian tua..
Di makan usia..

Apakah ku bisa berbakti kepada mereka?

Moga ku bisa membuat wajah itu bahagia..
Mengambil segala kebaikan, kesabaran, ketabahan dari Wira dan Wirati ku.

Oh Ayah Ibu.

Terima kasih untuk kasih sayang yang tak pernah usai..

~Anna


Langkah kaki di dalam Rencana Nya..

Assalamualaikum wbt

Pernah rasa rindu pada Nya...?
Sampai air mata menitis...?

Sungguh ku rindu Cinta ku...
Cinta yang tidak pernah meninggalkan kita saat apapun..


Kini ku lalui hari-hari dengan Dia...

Bukan itu yang ku mahu?

Ku ingin masa-masa terluang terbazir hanya daku dan Dia...
Saat bersama Dia..
Hati jadi tenang...

Ya Rabb,
Jauhi hati ini dari iri melihat kebahagian insan lain...
Kerna ku tahu..
Saat untukku akan tiba..

Mungkin makan bertahun lamanya..
Atau...
Mungkin bukan di dunya..

Tuntun hatiku dalam sabar menanti...

~Anna

Tuesday, 5 May 2015

Akhiri...

Kali ni, daku terdiam
Membisu
Kaku
Buntu
Sakit
Perih

Dunia seakan berlaku kejam kepada ku
Setiap masa yang ku lalui

Seakan makin perit
Malah menyakitkan

Mengapa?
Kenapa?
Sakit
Jiwa
Fizikal

Apa daku tidak layak untuk kecapi bahagia?

Dimanakah pengakhirannya?
Daku hanya insan yang lemah
Butuhkan perlindungan
Bukan kekerasan

Apa guna mencinta?
Apa guna berjanji
Jika hanya untuk menyakiti
Mengapa diri ku disakiti
Apa kurang ku pada mu?

Daku ingin pergi
Pergi jauh
Sejauh-jauhnya

Toleransi ku dianggap enteng
Kefahaman ku dipandang hina
Kasih ku kau buang

Tolong
Tolong
Tolong

Akhiri kisah derita ini............

Monday, 4 May 2015

Konvokesyen UiTM.. again! (Pengambilan Jubah)

Assalamualaikum wbt

Good morning dear blogger.
Hari ni rajin pula Anna nak update blog pagi2. Well, since i go back to the basic. Deactived all my social network. I'll learn back slowly.....

Ok, kat sini Anna nak share sikit. Sometimes, bila kita dah habis study, dapat pula kerja cepat, kerja pulak busy tahap dewa dewi, kita lupa step segala-segalanya, hehe.

Sebelum pengambilan jubah:
Ada 3 perkara yang uols kena buat:

1. Borang Jubah Akademik Graduan yang telah ditandatangani (http://konvokesyen.uitm.edu.my/)
2. Slip bayaran yuran konvokesyen yang telah dijelaskan
3. Slip Kajian Pengesanan Graduan (http://graduan.moe.gov.my/)

So far itu saja, untuk pengambilan jubah ni. Tak complicated kalau uols tak kena saman. Kalau kena ada kaunter bendahari masa hari pengambilan jubah tu. Alhamdulillah, mine well so perfect.

Rushing balik lepas ambil jubah. Sebab naik motor dari Kajang ke Shah Alam. hurmm.. quite tough! but Alhamdulillah, sebab cuti dan kereta tak banyak.

So dah boleh ber 'photoshoot' lah semua graduan-graduan ni.

Sempat lah bergambar dengan some of my classmate yang terserempak. And mostly, with my partner in crime. Ezzuwani..!!!