Cinta

"CINTA yang dibina bukan cinta kosong tapi cinta yang punya pengertian
cinta yang luhur dan hanya dapat dirasakan dengan JIWA yang bersih
yang SENTIASA MENCARI..... ALLAH"

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Istiqomah

Daisypath Anniversary tickers

AH

Daisypath Anniversary tickers

Daughter

Lilypie Pregnancy tickers

BF

Lilypie Breastfeeding tickers

Tuesday, 12 September 2017

Resepi Kuah Kacang

Assalamualaikum.

Hehe, harini ada masa and plus sangat rajin nak update blog. Sebenarnya kan, pendapat Anna blogspot ni sangat bagus untuk bagi yang suka cari info secara online. Contohnya dalam situasi kesusahan atau emergency macam kunci kereta hilang dan takde spare! Ha. Nanti sis kongsi dalam post lain k?

Sekarang kita proceed dengan buat kuah kacang. Walaupun bukan hari raya yang mulia ini, sis suka update dekat blog sebab boleh cari balik resepi yang dah try dan menjadi! haha

Bahan-bahan:
600 gram kacang tanah (nasihat sis goreng! so semua masak. haha pernah buat sangai tapi faham2 je)
1/2 cawan cili (ikut nak pedas ke tak)
1 cawan gula melaka
1 sudu besar gula pasir
1 cawan minyak
2 - 3 cawan air
garam secukup rasa

Bahan kisar:
2 biji buah keras
5 biji bawang kecil
3 ulas bawang putih
2 batang serai
1 inci halia
1 inci lengkuas
sedikit belacan

Dekat sini yang leceh sikit sebenarnya kacang!
1. Kena basuh, tos dan tunggu kering.
2. Goreng dan kena tunggu sejuk baru boleh blend.
3. Jgn blend lama sangat nant jd habuk. haha

That's all for resepi kuah kacang.

See u again!

xoxo,
Anna

Kelas Inai Seri Kembangan, KL / Selangor

Assalamualaikum semua!

It's has been a looooooonnnnnngggggggg time tak post dekat blog. So kali ni Anna nak post pasal kelas inai yang Anna nak buat untuk gadis-gadis yang baru nak menceburi dunia perniagaan dengan inai.


Henna Art Class
Date: 7 Oct 17Venue: Seri Kembangan (details please contact me)Time: 9am - 2pmLimited seat: 5 seat only!.You will get:1. Henna cones/tools2. Henna note & reference book3. Henna drawing exercise4. Training & tutorial sheet5. Special gifts 🎁.*2 early birds get free one (1) Manicure Pedicure set*booking seat RM20*balance fee pay on the day of Henna Class.*Fee: DM me.


Atau whatsapp Anna: 017.732.2914

Atau boleh follow IG inai Anna Anna Henna MY

Daa..

xoxo,
Anna.