Cinta

"CINTA yang dibina bukan cinta kosong tapi cinta yang punya pengertian
cinta yang luhur dan hanya dapat dirasakan dengan JIWA yang bersih
yang SENTIASA MENCARI..... ALLAH"

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Istiqomah

Daisypath Anniversary tickers

AH

Daisypath Anniversary tickers

Daughter

Lilypie Pregnancy tickers

BF

Lilypie Breastfeeding tickers

Monday, 25 March 2013

Tafakur ♥

Assalamualaikum wbt
Alhamdulillah, masih dapat bernafas lagi :)
Syukur tak terhingga atas segala nikmat yang dikurniakan dari Nya.

Petang tadi ada sesuatu buat Anna,
 Anna rasa Anna happy..sangat!
Guess what sbb ape?
I felt it again!
Syukur :)
Know what i felt?

The Almighty existence in my breath.

Petang tadi, evening walk, sorang-sorang je :)
Well, Anna ajak kawan, but dorang busy. Kelas sampai petang, Anna ni biasalah suka jejalan.
Release stress taw, looking at the nature :) Its okay.

Sebenarnya, Anna memang rindu sangat, 
rindu moment2 yang buat Anna melihat ciptaan indah Nya, 
hingga kita dapat merasakan, 
betapa dekatnya Dia dengan kita, 
betapa hampir kita dengan Dia, 
betapa Dia sedang berjalan bersama kita :)

Dapat bayangkan tak? huhu^_^
Perasaan itu tak dapat dibayangkan, 
hanya yang mengalaminya sahaja yang dapat merasakan keindahan itu.hehe



Kalau teman2 rasa tension juga, why not, take an evening walk, alone while listening to Opick song?
That the way you can feel His existence :)

This is the list that i always listened to when i want to feel Him closer to my heart while looking at His created, the earth, the sky, the nature all arounds us.

Opick's Song
-Tafakur
-DenganMu Aku Hidup
-DenganMu Aku Tenang
-Takdir
-Maha Melihat
-Alhamdulillah
-Tiada duka yang abadi

**********

"Sejauh-jauh mata memandang,
Sedalam-dalam hati merasa,
Hanya setitik debu yang tertuang,
Dalam syair pujian,

Lepas hati memandang lautMu,
Terheran diri pada langitMu
Berjuta kata tak cukup untuk
Melukis indahMu,

Melihat bintang alangkah jauhnya,
Melihat biru alangkah dekatMu,
Melihat hutan melihat gunung,
Siapa menjaga mu?
(Allah, Allah, Allah)
Mendengar tangis dalam derita mu,
Rasa kan luka di hari-hari mu,
Pada siapa air mata ini kan mengadu......"

Allah azza wa jalla :)


Friday, 15 March 2013

Ma Fi Qalbi Ghairullah

Assalamualaikum WBT

Remember... Don't be sad..
Sometimes things just happen you have no control over it.
Sabr is the main key!
Tell yourself, that Allah always by your side.

Bila cemburu,
Bila rindu,
Bila sedih kehilangan sesuatu,
ucaplah,
"Ma Fi Qalbi Ghairullah"
[Tiada di hatiku melainkan ALLAH] 



Semoga Allah sentiasa menurunkan rahmatNya kepada kita.
Dia tidak pernah berhenti menunggu kita meminta.
Setiap yang terjadi pasti ada hikmah disebaliknya.

Jazakumullah
Wassalam

Tuesday, 12 March 2013

This is a note from a friends.

"Please have a wonderful life - you and your family deserve it. 
Know that you are loved. 
And someday, if you have the chance,
please do well enough to do everything for yourself, 
or someone else and pass on the gifts"