Cinta

"CINTA yang dibina bukan cinta kosong tapi cinta yang punya pengertian
cinta yang luhur dan hanya dapat dirasakan dengan JIWA yang bersih
yang SENTIASA MENCARI..... ALLAH"

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Biarkan waktu berputar seiring waktu berjalan

Istiqomah

Daisypath Anniversary tickers

AH

Daisypath Anniversary tickers

Daughter

Lilypie Pregnancy tickers

BF

Lilypie Breastfeeding tickers

Saturday, 18 July 2015

Tempat Praktikal / Latihan Industri Diploma & Degree, Selangor & KL

Assalamualaikum wbt

Apa khabar dear blogger or reader?

Harini kemas2 barang-barang dekat bilik, tak tahu lah kemas yang kali ke berape ntah. Sebabnya dah lima tahun merantau study sana sini. dah kerja tak nak lah merantau lagi, ha, melainkan nikah dan kena ikut suami. Huhu^_^ So, kemas2 barang apa yang patut dibuang. Kalau nak ikutkan sayang semua barang, jadi stor lah rumah ni.

Tgh belek2 barang2 jumpa pula diari harian yang ada tulis senarai tempat2 praktikal masa diploma dulu.

So, Anna ingat boleh bantu kawan2 atau adik2 yang mencari tempat praktikal.

Here it is the address list;

1. Lembaga Minyak Sawit Malaysia
    6, Persiaran Institut,
    Bandar Baru Bangi,
    43000 Kajang, Selanor.

2. Bahagian Khidmat Pengurusan
    Institut Penyelidikan Hidraulik Kebangsaan Malaysia,
    Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar
    Lot 5733, Jalan Putra Permai
    43000 Kajang, Selangor.

3. Tenaga Nasional Berhad (Bangi)
    Bahagian Pembahagian TNB
    Lot 1, Jalan 6C/13,
    43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

4. Jabatan Perolehan
    Permodalan Nasional Berhad (PNB)
    Tingkat 33, Menara PNB,
    201-A, Jalan Tun Razak
    50400 Kuala Lumpur.
    OR
    Education Development and Corporate Communication Division
    36th Floor, Menara PNB
    201-A, Jalan Tun Razak
    50400 Kuala Lumpur.

5. PETRONAS Gas Berhad,
    Aras 50, Menara 1,
    Menara Berkembar PETRONAS KLCC,
    50088 Kuala Lumpur.

6. Human Resources
    Maxis Mobile Sdn. Bhd.
    Level 17, Menara Maxis
    Kuala Lumpur City Centre
    50088 Kuala Lumpur.

7. Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA)
    Tingkat 12, Pusat Kecemerlangan,
    Wisma Bernama,
    28, jalan 1/65A,
Off Jalan Tun Razak,
50700 Kuala Lumpur.

8. Human Resource
    Malaysia Airports Holdings Berhad,
    Corporate Office,
    Persiaran Korporat KLIA,
    64000 KLIA, Sepang, Selangor.

9. Bahagian Sumber Manusia
    Jabatan Khidmat Pengurusan,
    Majlis Perbandaran Ampang Jaya,
    Pandan Indah, 55100 Selangor.

But, some of address yang kena mohon online dah. Mcm PETRONAS, MAS. Read more on others article or googling the web and call the company! Time ni Anna masih lagi zaman2 surat menyurat ni. Alhamdulillah, finish my internship Diploma at Permodalan Nasional Berhad (PNB) and Degree at Kebabangan Petroleum Operating Company (KPOC). And now working as Secretary at ...dot dot dot.. hehehe

Goodluck adik2.

*kepada adik2 perempuan yang maybe putus cinta masa study, lagi lah pulak bf study tempat sama, atau satu kelas? mesti kecewa. yang penting jaga diri dan akhlak. kalau jodoh awal jumpa masa universiti dan habis sekolah, itu rezeki.  tapi kalau dah masuk dunia pekerjaan ni, lagi mencabar dan banyak pilihan yang bujang dan ada masa depan. so jgn kecewa, siapa tahu rezeki jodoh masa bekerja, tapi kalau tak lagi, apa nak buat, rezeki bersama ibu bapa lagi. Dan mungkin ada yang putus dipertengahan, putus tunang , cerai dan kematian.  Semua itu takdir Allah dan rezeki masing2. Semoga jiwa kita tetap sabar. Sabar lagi jiwa. Dekatkan lagi diri dengan Allah. InshaAllah janji Allah pasti.  Tetapkan cekal dan berdoa untuk menghadapi ujian Allah.  Setiap manusia punya masa lalu dan khilaf.

Jazakumullah bil khair.

Wslm.
~ Anna

No comments:

Post a Comment