Ha! masak apa hujung minggu lepas? Lauk memikat hati suami tak? hehe
So, ini resepinya.
Bahan-bahan:
- 2 ekor ikan Bawal Emas (basuh bersih, lumur dgn garam & kunyit)
- 4 ulas bawang merah (potong)
- 3 ulas bawang putih (potong)
- 1 inci halia
- 1 batang kulit kayu manis (optional)
- 3 tangkai cili api (dipotong - optional)
- kicap manis
- sos tiram
Cara-cara:
- Goreng ikan sehingga garing dan keemasan. Angkat dan toskan minyak.
- Tumis bawang merah, putih, halia dan kayu manis.
- Masukkan sos tiram, dan sedikit air.
- Masukkan kicap manis, tunggu mendidih sikit, rasa dan tutup api.
- Tuangkan kuah kicap tadi keatas ikan yang telah siap digoreng.
Siap! Simple. Hubby pun suka lauk2 ikan ni.
Love,
Anna
No comments:
Post a Comment