Ha! masak apa hujung minggu lepas? Lauk memikat hati suami tak? hehe
So, ini resepinya.
Bahan-bahan:
- 2 ekor ikan Bawal Emas (basuh bersih, lumur dgn garam & kunyit)
 - 4 ulas bawang merah (potong)
 - 3 ulas bawang putih (potong)
 - 1 inci halia
 - 1 batang kulit kayu manis (optional)
 - 3 tangkai cili api (dipotong - optional)
 - kicap manis
 - sos tiram
 
Cara-cara:
- Goreng ikan sehingga garing dan keemasan. Angkat dan toskan minyak.
 - Tumis bawang merah, putih, halia dan kayu manis.
 - Masukkan sos tiram, dan sedikit air.
 - Masukkan kicap manis, tunggu mendidih sikit, rasa dan tutup api.
 - Tuangkan kuah kicap tadi keatas ikan yang telah siap digoreng.
 
Siap! Simple. Hubby pun suka lauk2 ikan ni.
Love,
Anna
No comments:
Post a Comment